28.11.2011

Konyalı Hacı Usta, Ankara



Malum Ankara’da Konya mutfağından lezzetler sunan bir çok farklı isim altında mekanlar mevcut. Farklı kalitelerde hizmet sunan bu mekanlardan oluşan geniş yelpazede Konyalı Hacı Usta’nın iyi bir yeri olduğunu söyleyebiliriz. Ben zaman zaman Cevizlidere şubesine gitme şansı buluyorum. Özellikle etli ekmek ve bıçak arası tam da olması gerektiği gibi, Konya’daki orijinalinden farksız. Hiç bilmeyenler için belirtelim, normal pideye göre eni çok daha ince ve uzunca olan etli ekmek tabak yerine uzun bir tahta üzerinde ikram ediliyor. Bilirsiniz Konya mutfağında yağ önemli bir yer tutar. Çok uzun sunulan etli ekmeğin bir köşesinden başlarsınız ve siz diğer uca yetişemeden soğuma nedeniyle yağda katılaşma başlar. Bu nedenle küçük bir tavsiye; eğer mekana 2 kişi gitmişseniz garsondan rica edin, önce gelen bir taneyi 2 kişi 2 farklı uçtan başlayarak bitirin ve hemen akabinde diğeri gelsin. Böylece soğutmadan ve lezzet kaybı yaşamadan afiyetle yiyebilirsiniz. Eğer tek başınıza gidecekseniz hızlı yemekten başka çareniz yok. Ama dikkat edin midenizi yormayın ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder