9.01.2012

Fevzi Hoca Balık Lokantası

Trabzon'daki basarisinin ardından Ankara'ya büyük bir restoran açan Fevzi Hoca’nın mekanı Orman Genel Müdürlüğü lojmanları içerisinde yer alıyor. Zaten açıldığı zaman da mekanın yeri basında tartışmalara yol açmıştı ve Fevzi Hoca’nın Ankara'da restoran açması için kendisine büyük bir kıyak yapıldığı yazılıp çizilmişti. Açıkçası olayın bu tarafı hakkında ne bilgim var ne de blogumuzun bu konuyla ilgisi. Gerçek olan bir şey var ki o da Ankara’nın bir tane daha ciddi bir balık restoranına kavuşmuş olması.
İlk olarak Fevzi Hoca'ya nasıl gideceğimizden bahsetmek gerekir sanırım çünkü pek de öyle herkesin bildiği ya da yolunun ustu olabilecek bir yerde değil. Söğütözü Caddesi üzerinden Atatürk Orman Çiftliğine doğru giderken yol üzerinde sağ tarafta Orman Genel Müdürlüğü Lojmanları’nın kaldığı alanı göreceksiniz. Hemen ilk sağdan dönerek güvenlik görevlisinin olduğu kapıdan Orman Genel Müdürlüğü Lojmanları’na giriyorsunuz. Fevzi Hoca'ya geldiğinizi söylerseniz herhangi bir kimlik gerekmeksizin sizi içeri alıyorlar. Derken Lojmanlar bölgesinin tam ortalarında ağaçların arasında güzel bir yerde Fevzi Hoca’nın mekanını bulabilirsiniz.
Mekan hakkında bilinmesi gereken en önemli ayrıntılardan biri alkol olmaması. Hani öyle “canım da güzel bir rakı balık sofrası çekti” diyerek gideceğiniz balıkçılardan değil. Güzel hoş bir dekorasyonu var. Mekanın sunduğu balıkların günlük olarak Trabzon’dan geldiği söyleniyor. Tabii ki çipura ve levrek her yerde olduğu gibi burada da çiftlik yetiştirmelerinden sunuluyor. Biz gittiğimizde saat 17 civarlarıydı ve henüz akşam yemeği yoğunluğu başlamamıştı. Buna rağmen birisinin gelip de siparişlerimizi sorması için uzunca bir süre bekletildik. Bizim küçük bey de rahat durmadığı için bu durum normalden daha fazla rahatsızlık verdi. Sonrasında da maalesef bahtımıza pek de güler yüzlü olmayan bir garson düştü. Neyse gelelim yemek safhasına, bizim tüm motivasyonumuz barbun yemek üzerineydi fakat daha ilk dakikada barbun olmadığını öğrenince tüm plan alt üst oldu. Eşim mezgit tava ben de çok uzun bir düşünüşten sonra çokta istemeyerek levrek (çiftlik olduğunu bile bile) söyledik. Suratsız garsonumuzun “bu mevsimde zaten barbun olmaz” demesine rağmen tam mekandan ayrılıyorken daha efendi bir garsona sorduğum aynı soruya “av yasağı da olsa barbun olabiliyor, gelmeden önce arayarak öğrenebilirsiniz” şeklinde cevap aldım. Mezgit tava bir tabağı daire şeklindeki diziliş ile doldurmamış ve sanki tabağın bir tarafını biri yemiş gibi bir görüntüdeydi. Bence gerekirse daha küçük tabak kullanmalı ve bu şekilde servis yapmamalılar. Sonuç olarak porsiyonu küçük bulduk. Benim levrek ise normaldi, ama zaten evde kendimiz de levrek ve çipurayı güzel bir şekilde yapabildiğimiz için iştahımı çok kabarttığın söyleyemem. Bunun haricinde ikram olarak gelen mısır ekmeği, kaygana ve tatlı olarak cevizli baklava ile laz böreği gerçekten çok güzeldi. Fiyatlar konusunda normal olduğunu söyleyebilirim. Fırsat bulursam bir kez de garantiye aldıktan sonra barbun yemeye gitmeyi düşünüyorum, o deneyimi de buradan sizlerle paylaşırım. İnternet sayfası için tıklayınız..

1 yorum:

  1. 10.05.2012 tarihinde Fevzi Hoca Ankara’da öğle yemeği yedik. Balıklarımız taze ve güzel pişmişti. Fakat garsonlar son derece ukala, sorumsuz ve ilgisizdi. Nasıl bir şey olduğunu merak ettiğimiz için kaygana söyledik fakat sipariş verdiğimiz garson getirmedi. Tekrar hatırlattığımızda arkadaşlara söyle getirsin dedi. Dumuru hesap öderkende yaşadık. Fauraya almadığımız 2 adet salata ve 3 adet suyuda yansıtmışlar. İtiraz ettiğimizde sadece 1 salatayı silip tekrar getirmişler. Hizmette sıkıntılar yaşadığımız için bir daha gitmeyi düşünmüyoruz.

    YanıtlaSil