25.10.2011

Yaş Pastalar..


Aslında tam bir tatlı düşkünü olan benim için yaş pasta en son sıralarda gelir. Fakat gerek doğum günü organizasyonları, gerekse düğün, davet gibi aktiviteler neticesinde de en çok tükettiklerimin başındadır. Kaliteli ve lezzetli yaş pasta bulmak ise çok da kolay değildir. O nedenle bu yazıyı yazmaya karar verdim ve paylaşımlarımız ile ortak bir fayda sağlayabileceğimizi umuyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki Ankara’da yaşadığım için benden çıkacak bilgi Ankara merkezli, yaş pasta düşkünü olmadığım için de biraz kısıtlı bir bilgi olacaktır.
Oğlumuz geçenlerde 2. yaşını doldurdu. İlk doğum gününde “aman pasta kötü olmasın, yoksa kutlamamız rezil olur” haklı endişesi ile çok abartmıştık durumu. Nihayetinde Victoria pastanesinden Sünger Bob temalı çikolata fıstıklı bir pasta yaptırmıştık. Açıkçası özel gün pastası olduğundan ve Sünger Bob karakterini ortaya çıkarmak için kullanılmış olan o kadar boya ve şekerleme nedeni ile beklentimiz çok da büyük değildi. Fakat sonuç hepimiz için çok şaşırtıcı oldu. Pasta gerçekten güzeldi ve adet yerini bulsun diye yenmesi bir yana ikinci dilimi isteyenler olmuştu. Bu nedenle bu defa hiç zahmete girmedik ve bu sene için de yine çikolata fıstıklı ama bu defa oğlumuzun yükselen araba tutkusuna paralel “Şimşek McQueen” temalı çok güzel bir pasta siparişi verdik. Her şey geçen yılki gibi, pasta yine çok güzeldi, hatta bu defa kapış kapış gitti. Bu nedenle özel gün pastalarınız için Victoria Pastanesini gönül rahatlığıyla önerebilirim. Bir gün öncesinden sipariş veriyorsunuz ve tam sizin istediğiniz saatte kapınıza getiriyorlar. Ödemeyi de kapıda kredi kartınızla gerçekleştirebiliyorsunuz.
Şirket içinde yaptığımız doğum günü organizasyonlarında ise Etlik Liva pastanesini tercih ediyorduk. Fakat tüm uyarılarımıza rağmen kalite her defasında azalarak devam etti. Ve bir defasında artık ekşi bir pasta ile karşı karşıya kaldık. Şikayet ettik fakat hemen birini göndereceklerini söylemelerine rağmen ne gelen oldu ne de giden. Daha sonrasında ücretini almadan ikram pasta göndermeyi teklif ettiler fakat iş işten geçmişti bir kere. Bu olay sonrasında Mavi Tuna pastanesinden istemeye başladık ve şu ana kadar gayet güzel gidiyor. Aradaki fiyat farkı da cabası. Diğer liva şubelerinde durum nedir bilmiyorum fakat zaten isim sayesinde insanların biraz daha fazla ödemeyi kabul ettikleri bir durumu Etlik liva’nın çok daha iyi değerlendirmesi lazımdı. Ki şirketimizde doğum günü ya da başka bir kutlama vesilesi ile hafta da en az 3-4 pasta istendiğini düşünürsek çok güzel bir müşteriyi kaçırdılar.
Çukurambar’da yer alan Hüdaverdi Pastanesi de yine bu işi layıkıyla yapan yerlerden bir tanesi. Bir çok kez pastalarını yedim ve nahoş bir anım yok, genellikle beğendim. Özsüt’ün pastalarını da unutmamak lazım diye düşünüyorum. Özellikle profiterollü pastalarını çok beğeniyorum. Porsiyon olarak favorilerim arasında da çikolata fıstık ve kanaş ilk sıralarda diyebilirim. Yine Özsüt’ün Karaorman pastasını deneyebilirsiniz.
Sizlerin yaş pasta konusundaki tecrübelerini de bekliyorum..
 

2 yorum:

  1. Öveçler'de bulunan Serender Pastanesi'ni de denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Liva nın eline su dökemez

    YanıtlaSil