24.10.2011

Çırağan Et Lokantası


Amatör ruh ile hem paylaşmak hem de zamanı değerlendirmek adına bir blog oluşturmaya başlayınca insan aklında hoş anılar bırakan daha eskiye de gidiyor. Sizlere Konya yolu üzerinde Fen lisesi kavşağında bulunan Çırağa Et Lokantası’ndan bahsedeceğim. 8 Ekim 2009 tarihinde, henüz Çırağan Et Lokantası’nın Hürriyet’in Pazar ekinde Türkiye’nin en iyi 10 kebapçısı listesinde yer bularak popülaritesinin tavan yapmasında önceydi. O tarihte eşim oğlumuza hamileydi ve doktor kontrolünden eve dönüyorduk. O zaman arabamızda olmadığından evimize yakın olan Çırağan Et Lokanta’sında bir yemek yiyelim,sonrasında da eve doğru kısa bir yürüyüş yapmış oluruz diyerek hafta içi saat 5 sıralarında henüz hiç bir hareketin başlamadığı ve garsonların da bir masa etrafında muhabbet halinde akşamki hengameyi bekledikleri bir anda daldık restorandan içeri. Bizim bir masaya yerleşmemizi takiben çok güzel seçilmiş Türk Sanat müziği şarkıları çalınmaya başladı. Hemen bir garson geldi ve siparişlerimizi aldı. Çırağan’ın özel ikramı olan tulum peyniri kelimenin tek anlamıyla harikaydı. Ben zaten tulum peyniri seven ve tüketen bir insanım ve orada yediğim peynir için şimdiye kadarkilerin en iyisi diyebilirim. Tulum peynirine önyargı ile yaklaşan ve gündelik yaşantımızda pek de tercih etmeyen eşim de çok sevdi. Yine çok lezzetli ve iştah açıcı balon ekmek ve tereyağı eşliğinde harika bir başlangıç oldu. Bunun hemen üzerine de kiremitte mantar ile devam ettik. Bir ara sıcak olarak en büyük favorilerimden olan kiremitte mantar da ana yemek öncesi bütünlüğünü pekiştirdi. Genelde farklı lezzetleri deneme alışkanlığımıza rağmen o gün eşim de ben de beyti istedik. Standartların gerçekten üzerinde, etin özenle seçildiği belliydi. Yanındaki közde soğan, turşu, bulgur pilavı ve salata ile tam bir ziyafetti. Söylediğim gibi çok büyük bir alan sahip restoranda bizden başka kimse yoktu ve normalde rahatsızlık verebilecek bu durum belki arka planda çalan harika şarkılarında tesiriyle bu defa özel hissetmemizi sağladı.
Biraz da doktor kontrolünden bahsetmek istiyorum. Doğum sancılarını gösteren NST cihazına göre daha doğum pek de yakın değildi. Öyle ki doktor ilk NST sonuçlarında hiç bir sancı hareketi göremeyince testin düzgün yapılamadığını düşünerek hemşireden ikinci bir kez yapmasını istemişti. Fakat sonuç aynıydı. 39+6’da idik ve doktor henüz doğum olayının pek yakın olmadığını söyleyerek en fazla 1 hafta bekleyerek sezaryen yapabiliriz demişti. Artık tamamen tesadüf müdür yoksa o çok güzel kebabın etkisiyle midir bilinmez bizim oğlan gece yarısı harekete geçti doktor kontrolünden daha 24 saat geçmemişken ertesi gün öğle saatlerinde gözlerini dünyaya açtı. J işte bu nedenle de Çırağan’ın ayrı bir yeri vardır bizde.
Çırağan’a gelince, otopark için arabayı valeye bırakıyorsunuz ve o da restoranın karşısındaki boş alana park ediyor. Kapalı mekan çok büyük, bununla birlikte Konya Yolu’nda yanından geçerken fark edemeyeceğiniz büyüklükte de açık alanları mevcut. Hafta sonları brunch imkanı da mevcut. Ayrıca hemen yanı başında Çırağan Düğün, Davet ve Balo salonu da yer almakta. Fiyatlara gelecek olursak yüksek gibi görünse de fiyat-kalite paralelinde değerlendirecek olursak gidilebilir. Fix menü fiyatlarını doğrudan görebilmek için linke tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder