5.02.2012

Tahinli Çörek

Karisik Pizza tarifinde belirttigim artan hamurun degerlendirilmesine bir ornek olarak tahinli corek tarifini paylasmak istiyorum. Tabi dogrudan bu tarife denk gelmisseniz asagida gerekli malzemeler ve yapilisi 0'dan olacak sekilde anlatilmistir.




Malzemeler
  • 1.5 su bardagi un
  • 1 adet yumurta
  • 1 corba kasigi yogurt
  • Yarim cay berdagi sut
  • Yarim cay bardagi sivi yag
  • Yarim paket yas maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 fiske tuz
  • Tahin
Yapilisi

Un elenir ve ortasi acilir. Ilik sut icine seker ve maya eklenir ve 15 dakika bekletildikten sonra una katilir.
Sonrasinda yumurta, yogurt, sivi yag ve tuz ilave edilerek yogrulur. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur kivami elde edecek sekilde gerekli ise un ilavesi yapilir. 
Hamurdan ceviz buyuklugunde  parçalar alınarak tezgahin uzerinde acilir ve yuzeyine istenilen miktarda tahin surulup onun da uzerine seker serpilir ve rulo yapildiktan sonra ice dogru kivrilarak sarilir.Yaglanmis tepsiye dizilen coreklerimiz 200°C lik firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder