5.02.2012

Kestaneli Yaş Pasta


Gecen gun bizim kucuk beyin cok sevdigi badem sekeri ile cikolata kapli findikli draje almak icin girdigim markette gozum hazir pasta kekine takildi ve onu da aldim. Esim de evde hazir bulunan kestaneleri degerlendirerek guzel bir kestaneli yas pasta yapti. Ozellikle kremasinda cok guzel bir kivam yakaladigimizi dusundugumuz bu pastayi kendi hazirlayacagimiz kek ile yaparsak cok daha super olacagini dusunuyoruz. Fakat ciddi bir zaman kazanmamiza yol acak hazir pasta keki ile de hic fena olmamis.

Malzemeler
  • 2 katli hazir pasta keki
  • 4 su bardagi sut
  • 1 su bardagi seker
  • 3 corba kasigi (dolu dolu) nisasta
  • 2 corba kasigi  (dolu dolu) un
  • 1 adet yumurtanin sarisi
  • 400-500 gr kestane
  • 100 gr labne
  • Kakao
Yapilisi

Kestaneler haslanir ve kabuklari soyulduktan sonra dovulmus ceviz iriliginde parcalanir.
Bir kabin icerisinde sut, seker, yumurta sarisi, nisasta ve un guzelce cirpilir ve kisik ateste pisirilir.
Pistikten sonra ocaktan alinir ve biraz ilidiktan sonra labne peyniri ilave edilerek cirpilir. 
Son olarak kestane katilir ve karisitrilir.
Hazir pasta keki sut ile islatilir ve hazirlanan krema arasina ve uzerine yayilir. Suslemek icin uzerine kakao serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder