5.02.2012

Karışık Pizza


Evlendigimizden bu zamana en buyuk keyiflerimizden bir tanesi de evde kendi pizzamizi yapmak olmustur. Yanina da elma dilimli patatesimizi hazirlar ve guzel bir bardak soguk kola ile afiyetle tuketiriz. Malzemelerle istedigimiz gibi oynayyabilecegimiz ev pizzalarimizda benim favorim karisik olanidir. Iste buyrun bizim karisik pizza tarifimiz...

Malzemeler
  • 1.5 su bardagi un
  • 1 adet yumurta
  • 1 corba kasigi yogurt
  • Yarim cay berdagi sut
  • Yarim cay bardagi sivi yag
  • Yarim paket yas maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 cay kasigi kekik
  • Kasar
  • Sosis
  • Salam
  • Sucuk
  • Siyah zeytin
  • Mantar
  • Yesil biber
  • Misir

Yapilisi

Un elenir ve ortasi acilir. Ilik sut icine seker ve maya eklenir ve 15 dakika bekletildikten sonra una katilir.
Sonrasinda yumurta, yogurt, sivi yag ve tuz ilave edilerek yogrulur. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur kivami elde edecek sekilde gerekli ise un ilavesi yapilir. 
Elde edilen hamur tepsiye el yardimi ile yayilir. Burada ince hamurlu ya da kalin hamurlu isteginize gore ozgur davranabilirsiniz. Tepsinizin boyutuna gore hamurunuz artacak olursa bunu pogaca yaparak degerlendirebilirsiniz ya da ikinci pizza tepsisini firina surebilirsiniz.
Hafif sulandirilan salcanin icerisine kekik de katilarak hamurun uzerine yayilir. Hamurun uzerine kaplayacak sekilde rendelenmis kasar serpilir. Daha sonra isteginiz miktarlarda diger malzemeler pizza hamurumuzun uzerine dizilir. 
Pizzzamiz 200°C lik firinda pisirilir. Pistikten sonra uzerine bir miktar daha kasar rendesi ilave serpilir ve kasar eriyene kadar yine firinda tutulur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder