5.01.2012

Un Kurabiyesi


Değerli blog okuyucuları..Bugün sizlere en iddialı olduğumuz ve şimdiye kadar her gelen misafirimizin tarifini alarak gittikleri harika bir tarif vereceğim. Benim de en favorilerimden olan ve esimin müthiş bir pastacılık örneği sergilediği un kurabiyesinin tarifini veriyorum. Çocukluğumuzda yaşadığım mahallede tek başına yasayan ve kurabiye yaparak bunları satan ve geçimini bu şekilde sağlayan yaşlı bir amca vardı. Ali Dayı. Ali Dayı’nın kurabiyeleri o kadar lezzetli ve orijinal olurdu ki etrafa nam salmıştı. İşte ben o kurabiyelerin lezzetini yıllar sonra biricik esimin yaptığı un kurabiyesinde yeniden aldım. Evet iddialı konuşuyorum, deneyin ve her şey beklendiği gibi olursa ne demek istediğimi anlayın.
Lafı daha fazla uzatmadan malzemeleri verelim;

  •  1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  •  1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  •  3 dolu çorba kaşığı pudra sekeri
  •  4 çorba kaşığı buğday nişastası
  •  Aldığı kadar un

Yapılışı;

Margarin, sıvı yağ ve pudra sekeri krema kıvamında yoğrulur.
Nişasta ve un karışıma ilave edilir.Ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Resimde görmüş olduğunuz (ya da istediğiniz farklı bir şekilde) gibi sekil verilir ve üzerine bıçakla diklemesine 2 çizik atılır
Önceden ısıtılmış 160°C lik fırında üzeri beyaz alt tarafı ise hafif kızarık kalacak şekilde pişirilir. Bu en az 1 saatlik bir süreçtir.
Fırından çıktıktan sonra bir kase içerisinde pudra sekerine bulanır

Yukarıda verilen malzemelerden büyüklüğüne göre yaklaşık 40-50 civarında un kurabiyesi elde ediyorsunuz. Bizim bugünkü pişirişimizde tam 49 adet kurabiye çıktı. Şimdiden afiyet olsun ve lütfen tecrübe ve yorumlarınızı da yazmayı unutmayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder