1.01.2012

Çikolatalı Cheesecake


 
2012 yılını evde karşılamak üzere hazırladığımız mönüye tatlı olarak çikolatalı cheesecake seçtik. Yine herkesin büyük beğenisini kazandığını ve tarifi gönül rahatlığıyla uygulayabileceğinizi söyleyebilirim. Malzemelerden başlayalım;

 
  •  500 gr Labne (Biz Pınar Labne kullandık)
  •  1.5 paket Eti Burçak Bisküvi
  •  2 yumurta
  •  1 su bardağı (tam dolu olacak) toz seker
  •  2 çorba kasığı un
  •  2 çorba kasığı nişasta
  •  1 paket çikolatalı sos
  •  1 cay bardağı (en küçüklerden olacak) sut
  •  2 çorba kasığı tereyağı
  •  1 paket kabartma tozu

 
Yapılışı;

 
Burçak bisküviler robottan geçirilerek iyice ezilir.
Tereyağı eritilerek ezilmiş bisküvilere ilave edilir ve karıştırılır.
Bu karışım kelepçeli kabin tabanına yayılır.
Yumurta ile seker çırpılır.
Labne peynir karışıma ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
Un, nişasta, kabartma tozu ve sut karışıma ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Hazırladığımız bu ikinci karışım tabandaki karışımın üzerine yayılır.
180°C de önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadar pişirildikten sonra fırının derecesi 150°C ye düşürülerek 1 saat pişirilir.
Daha sonra fırından alınarak kenarda soğumaya bırakılır.
Çikolatalı sos üzerinde yer alan tarife göre hazırlanır. (Ben verdiğim malzemelerde çikolatalı sos için gerekli sut miktarından bahsetmedim. Doğrudan üzerinde yazan miktarı kullanabilirsiniz)
Çikolatalı sosun istenilen kadar miktarı (biz yarısını kullanıyoruz) soğumuş olan kekin üzerine dökülür.
5-6 saat buzdolabında bekletilen cheesecake artık servise hazırdır.

 
Not: Malzeme biraz cıvık olacaktır, pişmez diye endişe etmeyin, gayet güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder