28.01.2012

Sebzeli Pilav

Mantarli biftegimizin yanina yapmis oldugumuz sebzeli pilav. Cok guzel bir ikili, afiyet olsun :)


Malzemeler:

  • 1.5 su baragi pirinc
  • 3.5 su bardagi su
  • 2/3 su bardagindan biraz az haslanmis bezelye
  • 2/3 su bardagindan biraz az haslanmis kup dogranmis havuc
  • 1/2 yarim su bardagi konserve misir
  • Tuz, karabiber
  • Sivi yag
Yapilisi:

Tencereye istenilen miktarda yag konur ve garniturler bir sure kavrulur. 
Sonra ayiklanip yiknamis pirinc eklenir ve bir sure daha kavrulur.
3.5 su bardagi kaynar su eklenir, Tuz ve karabiber de eklendikten sonra kisik ateste pismeye birakilir. 

Not: Kullandiginiz pirincin cinsine gore cektigi su miktari degisebilir. Su miktarini buna gore ayarlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder