19.01.2012

Elmalı Kek

Sizler de fark etmişsinizdir bu sıralar pisiri-yorum kategorisi için vites artırdık. Dünkü humus tarifinden sonra bugün de elmalı kek (az önce yaptığımız) tarifimiz ile karşınızdayız.



Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 3 cay bardağı seker
  • 2 cay bardağı sıvı yağ
  • 1 cay bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Pudra sekeri (üzeri için)
İç Malzemeler:
  • 5-6 adet orta boy elma (içi için)
  • 1 cay bardağı seker
  • Ceviz içi
  • Tarçın
Yapılışı:

İçinin hazırlığında elmalar rendelenir ve sekerle pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz eklenir.
Yumurta, seker ve vanilya mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Yağ ve yoğurt ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Son olarak un, limon rendesi ve kabartma tozu katılarak tekrar çırpılır.
Yağlanmış borcama kek hamurunun yarısı dökülür ve üzerine hazırlanan elmalı karışım döşenir. Hamurun geri kalan yarısı da bu karışımın üzerine dökülerek 170 °C lik fırında pişirilir.
Fırından çıkan kekin üzerine biraz soğuduktan sonra pudra sekeri serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder