9.01.2012

Fındıklı Kurabiye


Hatırlarsanız çok iddialı bir şekilde geçenlerde vermiş olduğum un kurabiyesi tarifi gerçekten de büyük ilgi görerek bizleri şaşırtmadı. Zaten fotoğrafladığım o un kurabiyeleri esimin ertesi gün işyerinde yapacakları kahvaltıya bir hazırlıktı ve is arkadaşlarının da takdirlerini topladı. Fakat bu ilgi sadece okuyucularla ve esimin is arkadaşlarıyla sinirli kalmayıp un kurabiyeleri bizim küçük beyin de çok büyük beğenisini kazandı. O kadar ki bizimkisi gelip gidip un "kurabiye istiyorum" diyerek esimin yanından ayrılmaz oldu. E tabi o enfes lezzetin kaynaklarından olan içerisinde barındırdığı bir paket margarin nedeniyle esim küçük beyin çok fazla yemesini de istemedi. Böylelikle hızlı bir biçimde daha evdeki un kurabiyeleri bitmeden (son 3 tane var, yarin kahvaltı sonrası mideye indirmeyi planlıyorum) bugünkü kurabiyeler pişirildi. Ayni zamanda esim eline bugün gecen tupperware kurabiye şekillerini denemek istedi. Bugün vereceğim tarifi de esim küçük bir değişiklikle daha az zararlı hale getirdi. Simdi malzemeleri sıralayalım;

  •  1 paket margarin (Bizim küçük değişikliğimiz: yarim paket margarin+1.5 cay bardağı sıvı yağ)
  •  1 yumurta sarisi
  •  1 cay bardağı yoğurt
  •  2 cay bardağı seker
  •  Aldığı kadar un
  •  Vanilya
  •  Kabartma tozu
  •  Dövülmüş iç fındık
  •  Pudra sekeri (isteğe göre üzerine serpmek için)

Yapılışı : 
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, seker ve vanilya yoğrulur.
Yumurta sarisi ve yoğurt karışıma eklenir.
Son olarak da un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamı elde edilene kadar yoğrulur. Böylece hamuruz hazır.
sonrasında bu hamurdan oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında hamur açılarak kurabiye kalıbı yardımı ile değişik şekiller elde edilir.
Sekil verilmiş kurabiyelerimizin üzerine yumurta akı bir fırça yardımı ile sürülür ve dövülmüş fındıklar kurabiyelerin üzerine serpilir.
Sonrasında kurabiyeler pişmesi için 180°C lik fırına sürülür. Üzeri hafif kızaran kurabiyeler fırından alınır ve soğuduktan sonra servis edilir.
İsteğe bağlı olarak pişmiş kurabiyelerimizin üzerine pudra sekeri serpilebilir. Fotoğraflarda her iki durumu da görebilirsiniz. Yukarıda yazılı malzemelerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Ayrıca yazının başlangıcında anlattığım bizim küçük bey için margarin yerine sıvı yağ kullanılmış bu tarifi 1 paket margarin ile de deneyebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun. Eğer tarifi denerseniz lütfen yorumlarınızı göndermeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder