28.01.2012

Mantarli Biftek

Ilk etli yemek tarifimizi bugun sizlerle paylasiyorum. Umarim begenirsiniz.


Malzemeler:

  • 6 parca biftek
  • 300 gr mantar
  • 1 adet orta boy sogan
  • 2-3 dis sarimsak
  • 2 adet yesil sivri biber
  • Domates ya da domates sosu
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Sivi yag

Yapilisi:

Sogan, sarimsak ve biber yemeklik dogranir. Istenilen miktarda yag ile kavrulur. Uzerine varsa domates yoksa domates sosu (ikisi de yoksa salca) ve tuz ilave edilip bir kac dakika kavrulduktan sonra ince sekilde dogranmis mantarlar eklenir ve pismeye birakilir.
Mantarlar piserken bir kenarda etler tavaya dizilir ve kendi sularini salip birakacak sekilde teflon tavada bir sure pisirilir. Et suyunu cektikten sonra bir miktar yag ilave edilir ve her iki tarafi cevirilerek kizartilir. Bu esnada kekik ve karabiber eklenir.
Iki yani kiarmis biftekler tavadan alinarak mantar sotenin icine yerlestirilir ve birlikte pismeye birakilir. Eger suyu az ise suilave edilir (Biz domates sosu kullandigimiz icin su eksikligi yasamadik).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder