- 1.5 su bardağı baldo pirinç
- 2.5 su bardağı su
- 1 orta boy soğan
- 25 gr (1 paket) dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kus uzumu
- 1 cay kaşığı yeni bahar
- 1 cay kaşığı tarçın
- 1/2 cay kaşığı karabiber
- 2 cay kaşığı tuz
- 3 dolu yemek kaşığı tereyağı (Tercihe göre sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- 1 cay kaşığı toz seker
Sonrasında fıstıklar eklenerek fıstıkların rengi hafif değişmeye başlayana kadar kavrulmaya devam edilir.
Pirinç karışıma ilave edilir ve bir kaç dk. kadar daha kavrulur.
Sonrasında karışıma sırasıyla su, seker ve diğer baharatlar ilave edilir.
Bundan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Eğer pirincin cinsine göre pilav piştiği halde pirinçler diri kalırsa üzerine bir miktar kaynamış su gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder