1.01.2012

İç Pilav


 
Hem hastalıktan tam olarak kurtulamamanın verdiği cesaretsizlik hem de bizimle birlikte 3. yılbaşına girecek olan oğlumuzu evde bırakmaya gönlümüz el vermediği için 2012 yılını da evimizde karşıladık. E durum böyle olunca da güzel bir yılbaşı mönüsünü kendimiz hazırlamaya koyulduk. Onsuz olmaz diyerek dolma fıstıklı, kus üzümlü iç pilavımızı mönümüzün bir parçası yaptık ve ben sizlere sofradaki herkesin büyük beğenisini kazanmış garantili tarifimizi vereceğim. Aşağıda yazılı malzemelerden yapacağınız iç pilav 5-6 kişiliktir. Öncelikle ilk olarak malzemelerden başlayalım;
  •  1.5 su bardağı baldo pirinç
  •  2.5 su bardağı su
  •  1 orta boy soğan
  •  25 gr (1 paket) dolmalık fıstık
  •  2 çorba kaşığı kus uzumu
  •  1 cay kaşığı yeni bahar
  •  1 cay kaşığı tarçın
  •  1/2 cay kaşığı karabiber
  •  2 cay kaşığı tuz
  •  3 dolu yemek kaşığı tereyağı (Tercihe göre sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  •  1 cay kaşığı toz seker

 
Simdi gelelim yapılışına;

 
Soğan yemeklik doğranır ve tereyağı ile tavada 1-2 dk. kavrulur.
Sonrasında fıstıklar eklenerek fıstıkların rengi hafif değişmeye başlayana kadar kavrulmaya devam edilir.
Pirinç karışıma ilave edilir ve bir kaç dk. kadar daha kavrulur.
Sonrasında karışıma sırasıyla su, seker ve diğer baharatlar ilave edilir.
Bundan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Eğer pirincin cinsine göre pilav piştiği halde pirinçler diri kalırsa üzerine bir miktar kaynamış su gezdirebilirsiniz.

 
Şimdiden afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder