29.02.2012

Shisha Cafe Bistro, Kahvalti

Gectigimiz hafta sonu ailecek klasik Ankara icin hafta sonu duragimiz olan CEPA AVM'ye gitmeden yol ustunde olan Shisha Cafe'ye ugrayarak kahvaltimizi bu sekilde halledelim dedik. Shisha'nin konumundan bahsedecek olursak "Demirkopru" olarak tabir edilen Cetin Emec Bulvari'ndan Yuzuncu Yil'a gelen yol uzerinde gobege cok yakin bir yerde bulunuyor. Park sorunu bulunmuyor, Shisha'nin hemen onune olmasa da yol kenarina park edebiliyorsunuz.
Bizler 2 kahvalti tabagi siparis ettik. Peki bu kahvalti tabagi neler iceriyor. Nutella, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel, siyah zeytin, salam, haslanmis yumurta, sigara böreği, patates kızartması, bal, tereyağ, hellim peyniri, ceviz, domates, salatalık, roka..
Peynirler gayet guzel, hellimde olmasi arti puan. Bence tabakta yesil zeytin de olmaliydi. Sigara boregi ve patates kizartmasi hos, bizim kucuk bey de cok sevdi. Bal, tereyag ve recel ambalajli urun. Minik yuvarlak ekmekler ile birlikte sunuldu. Cay guzel demlenmisti ve bizler icin pratik, guzel bir kahvalti oldu.
Mekanin yeri cok guzel fakat ici cok daha iyi ve modern bir dekorasyona sahip olabilirdi. Biraz salas kaldigini soyleyebilirim. Shisha internet sitesi icin tiklayabilirsiniz.

22.02.2012

Urfa Eyvan Sofrasi, Balgat


Gectigimiz hafta sonu Urfa Eyvan Sofrasi'nin Balgat subesine ugradim. Ne zamandir Ostim Subesinin methini arkadaslardan duyuyordum. Fakat kismet Balgat subesine gitmekmis. Onden gelen mercimek corbasini begendim, sadece tuzuu biraz fazla kacirmislardi. Mezelerden ezmeyi malesef begenmedim, haddinden fazla suluydu ve pek de ezme denilemezdi. Lebeni corbasi ve gelen salata iyiydi. Asil bomba cig koftedeydi, ben oldukca begendim. Aci seven bir insan oldugum icin sorun yasamadim fakat aciyla araniz iyi degilse yemeniz zor olabilir. Ana yemek olarak sarma beyti soyledim. Eti gayet lezizdi fakat yufka biraz sertti. Ortalama bir beyti oldugunu soyleyebilirim. Beyti tabaginda gelen yogurt ve bulgur pilavi ise basariliydi. Fakat aksamin en buyukhayal kirikligi en guvendigim yerden geldi. Malesef kunefe bugune kadar yediklerim arasinda acik ara en kotusuydu. Kullanilan margarinin kokusu o kadar gucluyduku tatliyi bitirmek mumkun olmadi. Ayrica kullanilan peynir de kunefe icin bir o kadar uyumsuzdu.
Mekanin duvar kisimlarinda yer alan minder koltuklu masalarda oturduk. Oturma yeri cok dardi. Oyleki masayi once bir tarafa cektik ve oturduk, sonra diger tarafa cekerek diger grubun oturmasini sagladik. Ayni sikayetin arka masamizdan da geldigini duyduk.

11.02.2012

Bolka Turk Mutfagi


Bugun esim ve bizim kucuk bey ile birlikte Balgat Ziyabey Caddesi uzerinde yer alan Bolka Turk Mutfagina gittik. Balik yemek amacli bu ziyaretimizde ben cipura, esim ise levrek tercih etti. Onden gelen salata gercekten guzel hazirlanmis ve bol malzemeli idi. Ekmek dilim halinde sunuluyor ve 2 farkli cesitti "ki bence ekmek cesidi hic bir zaman 1 tane olmamali". Baliklarin gelmesi biraz uzun surdu diyebilirim fakat bence balik oldugu icin normal karsilanabilir. Tabii gercek deniz levregi ya da cipurasi pek mumkun olmadigi icin beklentinizi ona gore ayarlamalisiniz. Bizce her iki balik da guzel pisirilmisti. Baliklar butun halde sunuldu. Burada farkli musteriler farkli tercihde bulunabilir fakat bence butun olarak sunulmasi daha dogru. Daha ince bir baska mekanda sadece eti sunulan bir balik konusunda acaba yarisini bir musteriye diger yarisini da baska bir musteriye mi servis ediyorlar suphesi uyanmisti. Baliklardan sonra gelen irmik helvasi da guzeldi ve ikram edilen demleme cay ile super gitti. Mekan cok buyuk olmamasina ragmen hos ve guzel dekore edilmis. hafta ici yogunlukla bolgedeki isyerlerine hizmet veren mekan ailece de gidilebilecek bir yer.

5.02.2012

Tahinli Çörek

Karisik Pizza tarifinde belirttigim artan hamurun degerlendirilmesine bir ornek olarak tahinli corek tarifini paylasmak istiyorum. Tabi dogrudan bu tarife denk gelmisseniz asagida gerekli malzemeler ve yapilisi 0'dan olacak sekilde anlatilmistir.




Malzemeler
  • 1.5 su bardagi un
  • 1 adet yumurta
  • 1 corba kasigi yogurt
  • Yarim cay berdagi sut
  • Yarim cay bardagi sivi yag
  • Yarim paket yas maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 fiske tuz
  • Tahin
Yapilisi

Un elenir ve ortasi acilir. Ilik sut icine seker ve maya eklenir ve 15 dakika bekletildikten sonra una katilir.
Sonrasinda yumurta, yogurt, sivi yag ve tuz ilave edilerek yogrulur. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur kivami elde edecek sekilde gerekli ise un ilavesi yapilir. 
Hamurdan ceviz buyuklugunde  parçalar alınarak tezgahin uzerinde acilir ve yuzeyine istenilen miktarda tahin surulup onun da uzerine seker serpilir ve rulo yapildiktan sonra ice dogru kivrilarak sarilir.Yaglanmis tepsiye dizilen coreklerimiz 200°C lik firinda pisirilir.

Karışık Pizza


Evlendigimizden bu zamana en buyuk keyiflerimizden bir tanesi de evde kendi pizzamizi yapmak olmustur. Yanina da elma dilimli patatesimizi hazirlar ve guzel bir bardak soguk kola ile afiyetle tuketiriz. Malzemelerle istedigimiz gibi oynayyabilecegimiz ev pizzalarimizda benim favorim karisik olanidir. Iste buyrun bizim karisik pizza tarifimiz...

Malzemeler
  • 1.5 su bardagi un
  • 1 adet yumurta
  • 1 corba kasigi yogurt
  • Yarim cay berdagi sut
  • Yarim cay bardagi sivi yag
  • Yarim paket yas maya
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 cay kasigi kekik
  • Kasar
  • Sosis
  • Salam
  • Sucuk
  • Siyah zeytin
  • Mantar
  • Yesil biber
  • Misir

Yapilisi

Un elenir ve ortasi acilir. Ilik sut icine seker ve maya eklenir ve 15 dakika bekletildikten sonra una katilir.
Sonrasinda yumurta, yogurt, sivi yag ve tuz ilave edilerek yogrulur. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur kivami elde edecek sekilde gerekli ise un ilavesi yapilir. 
Elde edilen hamur tepsiye el yardimi ile yayilir. Burada ince hamurlu ya da kalin hamurlu isteginize gore ozgur davranabilirsiniz. Tepsinizin boyutuna gore hamurunuz artacak olursa bunu pogaca yaparak degerlendirebilirsiniz ya da ikinci pizza tepsisini firina surebilirsiniz.
Hafif sulandirilan salcanin icerisine kekik de katilarak hamurun uzerine yayilir. Hamurun uzerine kaplayacak sekilde rendelenmis kasar serpilir. Daha sonra isteginiz miktarlarda diger malzemeler pizza hamurumuzun uzerine dizilir. 
Pizzzamiz 200°C lik firinda pisirilir. Pistikten sonra uzerine bir miktar daha kasar rendesi ilave serpilir ve kasar eriyene kadar yine firinda tutulur. 

Kestaneli Yaş Pasta


Gecen gun bizim kucuk beyin cok sevdigi badem sekeri ile cikolata kapli findikli draje almak icin girdigim markette gozum hazir pasta kekine takildi ve onu da aldim. Esim de evde hazir bulunan kestaneleri degerlendirerek guzel bir kestaneli yas pasta yapti. Ozellikle kremasinda cok guzel bir kivam yakaladigimizi dusundugumuz bu pastayi kendi hazirlayacagimiz kek ile yaparsak cok daha super olacagini dusunuyoruz. Fakat ciddi bir zaman kazanmamiza yol acak hazir pasta keki ile de hic fena olmamis.

Malzemeler
  • 2 katli hazir pasta keki
  • 4 su bardagi sut
  • 1 su bardagi seker
  • 3 corba kasigi (dolu dolu) nisasta
  • 2 corba kasigi  (dolu dolu) un
  • 1 adet yumurtanin sarisi
  • 400-500 gr kestane
  • 100 gr labne
  • Kakao
Yapilisi

Kestaneler haslanir ve kabuklari soyulduktan sonra dovulmus ceviz iriliginde parcalanir.
Bir kabin icerisinde sut, seker, yumurta sarisi, nisasta ve un guzelce cirpilir ve kisik ateste pisirilir.
Pistikten sonra ocaktan alinir ve biraz ilidiktan sonra labne peyniri ilave edilerek cirpilir. 
Son olarak kestane katilir ve karisitrilir.
Hazir pasta keki sut ile islatilir ve hazirlanan krema arasina ve uzerine yayilir. Suslemek icin uzerine kakao serpilir.